Over Medea

Medea Huisman (1984) heeft een groot talent om met mensen (en dieren) contact te maken en ze voor haar camera op hun gemak te stellen. Haar portretten lijken bijna nooit ge├źnsceneerd of geposeerd, maar heel natuurlijk. Ook heeft ze een scherp oog voor het bijzondere in onze alledaagse omgeving. Deze twee kwaliteiten lijken in haar fotografie bijna achteloos samen te vallen en resulteren in zowel krachtige als sensitieve portretten.

Medea studeerde fotografie aan de AKI in Enschede en de Fotoacademie in Amsterdam. Door al 13 jaar als professioneel fotograaf in opdracht te werken, heeft ze haar sporen ruimschoots verdiend.

Haar opdrachtgevers zijn o.a.: Monuta, Nierstichting, UWV, MC Slotervaart, Auping, KoffieTcacao magazine, Foenix Kringloop & Reïntegratie, JP van den Bent stichting, Gemeente Apeldoorn, CODA Museum, Werkbedrijf Lucrato, MPG, LVB, Paleis Het Loo, Van Walraven, Aedes, FrieslandCampina, Overmorgen en Museum voor KOR, Amefa, Emotion communicatiebureau, Ontwerp studio Mark Kuiper, Bas Fontein beeldend kunstenaar.

Van 2017 t/m 2019 is Medea benoemd tot Stadsfotograaf van Apeldoorn.